LEZINGEN – Tineke vertelt…

Al langer word ik gevraagd om meer te vertellen over een aantal zaken. Vaak vertel ik met een lach, dat mensen dan maar de jaaropleidingen mogen gaan volgen. Maar in de praktijk (tijdgebrek) komen we in deze opleidingen ook niet altijd tot de details van bepaalde onderwerpen. Gelukkig vertel ik graag over esoterische en energetische onderwerpen. En heb ik veel parate kennis uit uiteenlopende bronnen. Daarom wil ik in de zomer een paar (actieve) lezingen te geven.

Actief, dat wil zeggen dat er ook enkele energetische oefeningen/meditaties worden gegeven. En actief wil zeggen dat ruimte is voor vragen en dialoog. En om dit en de veiligheid te kunnen waarborgen is er ruimte voor kleine groepen (6-20 deelnemers). Kosten per lezing zijn € 25,-. Opgeven kan bij tineke@niemandiseeneiland.nl

Dinsdagavond 4 juli (19:30-21:30u): Dharma, Karma & Bestaansrecht. De verdieping van ons eerste chakra.
Onze ziel incarneert in onze (energtische) lichamen. En wil diep afdalen naar ons eerst chakra. Zodat we de kosmische zielenkracht kunnen verbinden met de aarde, als mens. Hoe krachtiger ons 1e chakra kan doorstromen, hoe dieper we kunnen verbinden (met al onze lagen) met ons karma (levenslessen) en dharma (roeping). We meer we ons bestaansrecht kunnen voelen, ervaren en leven.

Zondagochtend 23 juli (10:30-12:30u): Seksualiteit in verbinding. Mogen voelen wat je voelt in verbondenheid met je hogere hart.
In het 2e chakra zit de basis van ons voelen. Gevoel hebben, krijgen en ontwikkelen voor de wereld om ons heen. Vanuit de veiligheid van de kern van ons 1e chakra, ons bestaansrecht. Vandaar dat hier onze seksualiteit, onze levensenergie vorm krijgt. Deze lezing gaat ten eerste over dat je alles mag voelen wat je voelt (geen libido, veel libido, aseksualiteit, voorkeuren, etc.), Ten tweede gaat het over dat we op dit gebied al eeuwen worden afgestraft, pijn gedaan en dat ons gevoel wordt kleingemaakt. En ten derde gaan we het hebben over hoe je je seksualiteit in verbinding kan brengen met je eigen hart. En pas daarna in verbinding met een ander.

Herfst 2023 (datum later bekend): Het eenheidsbewustzijn in ons en buiten ons. Verdieping in het vierde chakra en dus in het christusbewustzijn.
We komen als ziel uit de eenheid. We gaan door deze aardse dualiteit weer terug naar de eenheid. Dit gaat over de eenheid buiten ons om (zo boven zo beneden). Maar we kunnen ook eenheid in onszelf ervaren (zo buiten, zo binnen). En dit eenheidsbewustzijn (christusbewustzijn genoemd) bevindt zich diep in ons hartchakra. Voorbij de persoonlijke liefde in dit chakra, is er een diepere universele liefde te vinden. In de soefi-traditie (mysieke islam) wordt dit het 2e hart genoemd.