REIKI CURSUSSEN

REIKI 1
Deze cursus duurt 4 dagdelen die verspreid zijn over een weekend. De groepsgrootte is minimaal 3 personen en maximaal 6 personen. Je krijgt de 4 inwijdingen die bij de eerste graad horen, je leert alle handposities, bijhorende organen en eventuele klachten. Je leert over de reikiprincipes, over ethiek en over de do’s en don’ts. Je oefent in dit weekend veel en je mag eindeloos vragen stellen. En aan het einde krijg je een certificaat en een beginnersboekje mee naar huis. Na 3 maanden is er een terugkomdag (dagdeel).

REIKI 2
De tweede graad van reiki bestaat uit 2 inwijdingen die verspreid worden over 2 dagdelen. De groepsgrootte is minimaal 2 personen en maximaal 8 personen. Deelname gaat in overleg: De voorwaarde is dat je minimaal 3 maanden je eerste reiki graad hebt. Je leert in deze cursus de reikisymbolen, de bijhorende mantra’s en hoe je er mee aan de slag gaat. Veel aandacht gaat naar de emotionele en mentale aspecten van energie-overdracht. Ook wordt er weer veel geoefend en na de cursus oefen je nog 3 weken door (i.s.m. mede-cursist).

REIKI 3
De derde graad wordt bij Niemand is een eiland opgesplitst in 3A en 3B, respectievelijk de mastergraad en de teachergraad. In het 3A traject leer je in een zogenaamde ‘master’dag het mastersymbool en bijhoordende mantra en wordt je ingewijd in het mastersymbool. Hieraan voorafgaand ben je ongeveer 1 jaar in traject (in overleg). Dit traject bestaat uit het assisteren tijdens de cursussen en terugkoppeling krijgen hierover. En het is de bedoeling dat je steeds meer met reiki bezig bent buiten het assisteren om.
In het 3B traject ga je leren hoe je reikicursussen kan gaan geven en leer je hoe moet inwijden. Dit is een traject met grote commitment en een oprechte behoefte om teacher te worden/te zijn. Dit gaat ook weer in overleg en duurt ongeveer 1 jaar. Je assisteert bij cursussen (alle dagdelen), je krijgt terugkoppeling hierover, een masterdag en een master-map met alle ins en out over reikimaster/teacher zijn.

KINDER & TIENER REIKI
Ook kinderen en tieners kunnen reiki leren en ingewijd worden. In een cursus van 2 dagdelen leren ze hoe ze zichzelf en hoe ze anderen kunnen behandelen. Ze krijgen uitleg over reiki en worden ingewijd. Er wordt met 2 leeftijdsgroepen gewerkt: 7-12 jaar en 13-17 jaar. Naast de reikiteacher (Tineke) is er een extra begeleider aanwezig die gespecialiseerd is in het werken met kinderen en jongeren. 

REIKI OEFENAVOND
Af en toe worden er reiki oefenavonden georganiseerd. Hier komen mensen die hun eerste of tweede graad hebben gehaald (bij Niemand is een eiland) samen om te oefenen, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen om hun kennis te verdiepen. Wil je graag een oefenavond? Laat het me (Tineke) weten.

Kijk hier verder naar de data en de tarieven.