REIKI CURSUSSEN

Reiki 1
Deze cursus duurt 4 dagdelen die verspreid zijn over een weekend. De groepsgrootte is minimaal 3 personen en maximaal 7 personen. Je krijgt de 4 inwijdingen die bij de eerste graad horen, je leert alle handposities en bijhorende eventuele klachten. Je leert over de reiki-principes, over ethiek en over de do’s en don’ts. Je oefent in dit weekend veel en je mag eindeloos vragen stellen. En aan het einde krijg je een certificaat en een beginnersboekje mee naar huis. Na 3 maanden is er een terugkomdag (dagdeel).

Reiki 2
De tweede graad van Reiki bestaat uit twee inwijdingen die verspreid worden over twee dagdelen. Er zit altijd een dag tussen deze inwijdingen. De groepsgrootte is minimaal 3 personen en maximaal 8 personen. Je leert in deze cursus de Reiki-symbolen, de bijhorende mantra’s en hoe je er mee aan de slag gaat. Veel aandacht gaat naar de emotionele en mentale aspecten van energie-overdracht. Ook wordt er weer veel geoefend en na de cursus oefen je nog 3 weken door (i.s.m. mede-cursist).

Dagworkshop: Therapeutisch werken met Reiki
Als je meer wilt verdiepen in de therapeutische werking van Reiki, kun je mee doen aan de dagworkshop. Deze duurt van 10 tot 17 uur. Hier maak je kennis met de basis van therapeutisch werken: Hoe raak je aan, welke intenties gebruik je wel/niet, aanstippen van anatomie/ziekteleer en hun psychosomatische achtergrond, speciale handposities, begin van dialoog, hoe leer je niet het”op te lossen” voor de ander, etc. Wil je meer weten, klik dan door naar de workshop-pagina.

Reiki Oefenavond
Af en toe worden er Reiki Oefenavonden georganiseerd. Hier komen mensen die hun eerste of tweede graad hebben gehaald (bij Niemand is een eiland) samen om te oefenen, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen om hun Reikikennis te verdiepen. Tineke Krekels begeleidt deze oefenavonden.

Kijk hier verder naar de data en de tarieven.