CURSUS: THERAPEUTISCH WERKEN MET REIKI 

Deze workshop gaat over de verdieping in reiki en hoe je er therapeutisch mee kunt werken. Voor sommige reikicursisten is er een wens (na hun eerste of tweede reiki graad) naar meer therapeutische verdieping. Deze 3-daagse biedt een kennismaking met basis van therapeutisch werken met reiki. Beginsel hierbij is dat verdieping juist ontstaat door ervaring, door doen, doen en nog eens doen. Hierbij je waarneming verdiept en verfijnd. En je jezelf steeds de vraag blijft stellen: Wat betekent dit voor mij? Dus de 3-daagse workshop biedt vooral handvaten, beginselen, oefeningen om in jouw behandelingen steeds meer kader te ervaren. Zowel voor jezelf als voor degene die op je behandeltafel ligt.
De cursus bestaat uit 3 (opeenvolgende) dagen van 10:00 tot 16:00 uur. Halverwege zullen we een lunchpauze nemen van een half uur. Je krijg een syllabus mee naar huis, naast een hoop handvaten, tips en reflectie om je reikibehandelingen te verdiepen.

Dag 1: Hoe werken chakra’s? Welke fysieke en emotionele verbanden zijn er? Hoe neem je ze waar en hoe kan de je verbanden waarnemen? We verdiepen ons in de hoofdchakra’s en de psychologie hiervan. Hoe verhouden deze energetische centra zich tot het fysieke lichaam. Er gebeuren andere dingen als je reiki geeft direct aan het chakra dan als je reiki geeft aan bijvoorbeeld een ledemaat, spier of orgaan. We gaan deze verschillen samen onderzoeken.    

Dag 2: Deze dag stippen we een stuk anatomie aan, waarbij vooral de organen aan bod komen en een klein stuk van de ziekteleer en psychosomatiek. En de veelvoorkomende energetische (dis)balansen van de organen. Waarbij we de Oosterse geneeskunde volgen in dit Ook gaan we de dieper in hoe (bijhorende handposities en het waarom van deze posities) je met reiki ondersteuning biedt bij enkele ‘grote’ ziektes.  

Dag 3: Hoe raak je aan? Welke intenties gebruik je wel of juist niet? Je leert hoe je ruimte geeft aan een proces, het belang van dialoog met cliënt. En hoe leer je het niet “op te lossen” of in te vullen voor de ander. En we gaan het hebben over de intake of te wel anamnese bij een eerste consult.

Deelname: Je hoeft geen reikipraktijk te hebben of reiki in je coachingspraktijk toe te passen. Maar als je aan deze 3-daagse wilt mee doen, dan wordt er verwacht dat je minimaal 3 maanden je reiki 1 graad hebt. En het is fijn voor het proces in de groep en voor jezelf dat je verschillende mensen behandeld (hebt).

Deze cursus vindt 1x per jaar plaats. De volgende data zijn in het voorjaar 2020 of op aanvraag. Hou de website in de gaten. Het gaat om 3 dagen van 10:00-16:00u en de kosten zijn € 400,-

Als je vragen hebt over deze 3-daagse, kan je contact opnemen met tineke@niemandiseeneiland.nl. Wil je meer informatie over de volledige agenda? Klik dan hier.