GROUNDING

Alles in het leven hier op aarde heeft sterke basis nodig om te kunnen groeien en te ontwikkelen. Je ziet dit al terug in de natuur. De wortels van bomen zijn zo groot als de bladeren en takken boven de grond. Een huis moet een goede fundering hebben om stevig en veilig te zijn. Ook bij mensen zie je dit terug. Op fysieke lagen, op psychisch lagen, op emotionele lagen en op energetische lagen: Yogahoudingen die vanaf de voeten worden opgebouwd om stevig te zijn, de pyramide van Maslov in de pschologie (eerst basisbehoefte vervullen voordat er ontwikkeld kan worden), eerst emotionele veiligheid en vertrouwen voor dat je andere emoties goed kan verwerken, eerst goed “geaard” zijn voordat de chi echt goed kan stromen in je.

Deze workshop gaat vooral over de emotionele en energetische aspecten van aarding. Veel mensen in onze maatschappij zijn ongeaard. Ze zitten veel in hun hoofd (denken). Veel van ons hebben hun veiligheid/vertrouwen gebouwd op veel geld hebben, op status, op druk-zijn, denken dat ze in controle zijn. Dit is een schijnveiligheid. Dit is bouwen op een wankele en ondiepe fundering…  

Aarding  zorgt er voor dat je vertrouwen hebt, zonder je omgeving te willen controleren. Aarding zorgt er voor dat de ziel zich goed kan hechten aan je lichaam. Je brengt je incarnatie namelijk naar de aarde toe. Hierdoor kan je beter je roeping ervaren: Wat kom jij brengen naar deze aarde? Aarding zorgt er voor dat je in je eigen veiligheid staat, je vertrouwen voelt. Aarding zorgt er voor dat je kan loslaten, dat je kan verwerken. Aarding zorgt er voor dat je spiritueel kan groeien, dat je vanuit veiligheid en vertrouwen je aan je bewustzijn werkt. 

Hoe aarden we dan? Binnen de energetisch ontwikkeling gaat dit over je eerste chakra kunnen openen, de energie-kanalen in je bekken en benen laten doorstromen, echt vanuit je hoofd in je lijf komen… 

In deze workshop gaan we onze aarding onderzoeken. In de ochtend  gaan we (na een stukje theorie) verschillende fysieke oefeningen doen om uit ons hoofd te komen. Contact te maken met de veiligheid in onszelf, in ons bekken. In de middag gaan we aan de slag met verschillende energetische oefeningen om onze aarding ook in deze laag sterker te maken. Ook leer je in deze middag oefeningen om los te laten, om te oude pijnen te kunnen verwerken. Deze stap komt namelijk na een goede aarding: Eerst gronden, dan verwerken, dan los laten…!

De oefeningen zullen een combinatie zijn tussen yoga-achtige oefeningen, meditatie en energetisch lichaamswerk waarbij aanraking een kleine rol speelt.

Zaterdag 30 juni 10:00- 16:00
Locatie is Marconilaan 4C in Eindhoven (aanmelden HIER)
Kosten zijn € 90,-