STILTEDAG IN DE NATUUR: wandelen, meditatie & contemplatie 

“De stilte is mijn beste vriend.”

Bovenstaande zin is mijn (Tineke) lijfspreuk, mijn wens, mijn verlangen. Dit was vroeger niet zo. Ik heb moeten leren de stilte in mijzelf te accepteren, te voelen en te gebruiken. Al meer dan twintig jaar mediteer ik. En ik mediteer in de natuur. Veel, vaak, lopend, zittend, lachend. En op de mooiste plekken. Op de gekste plekken.

Deze workshops gaan over de stilte, over meditatie, over krachtplekken in de natuur, over hoe gek stilte kan zijn in een groep, over hoe schreeuwend de stilte kan zijn in jezelf. Maar vooral over hoe bijzonder de stilte is, over hoe mooi de natuur is, over hoe uniek jij bent.

Stiltedag: Hoe ziet deze dag er praktisch uit? We verzamelen ons op een locatie in Kempen (rondom Eindhoven). Hier wordt het dagverloop in details uitgelegd. Dan lopen we naar een krachtplek in deze prachtige natuur, zetten ons daar neer en word je in een meditatie gebracht en begeleid. Zo herhalen we dit een paar maal: wandelen in stilte, mediteren in stilte (met uitleg) op een krachtplek. Ook onze lunch verorberen we in stilte.
De drie verschillende meditaties die je ondergaat zullen een opbouw bevatten. De meditaties duren 45 minuten. En de wandelingen zullen nooit langer zijn dan een half uur. Je neemt je eigen lunch mee. Aan het einde van de dag breken we de stilte en delen we onze ervaringen.

Vollemaanswandeling: Hoe zit deze avond eruit? Ook voor deze wandeling verzamelen we ons op een locatie in de Kempen. Vanuit hier maken een wandeling in stilte, in het maanlicht. We verbinden ons met de natuur, met de krachtplek, met de stilte en met de maan. Aan het einde van de wandeling is een een korte meditatie en breken we de stilte.

Vollemaanswandeling 28 juni 21:00-00:00 
Kosten
zijn € 20,-
Stiltewandeling in zomer 2018 10:00-16:00 (nog te plannen op weekenddag)
Kosten zijn € 50,-

Locaties zijn natuurgebieden in de Kempen (aanmelden HIER)