WORKSHOP GAYATRI MANTRA

Ruim 25 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Gayatri Mantra, de moedermantra. De mantra waarmee je je verbindt met de oneindige wijsheid van de kosmos. En sindsdien is deze echt mijn lievelings: Zuiverend, hart openend, licht, licht en nog eens licht. Het zingen/opzeggen/chanten van de Gayatri Mantra beïnvloedt het fysieke lichaam, zuivert het emotionele lichaam en brengt je bij je hartsgevoel. Het is een mantra voor vrede, licht en wijsheid voor iedereen.

OM BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHIMAHI
DHIYO YO NAHA PRACHODAYAT

Vertaling 1:   
“Oh Moeder, die bestaat in alle tijden (heden, verleden en toekomst),
in alle drie werelden, ik smeek u mijn verstand te verlichten en mijn onwetendheid te verdrijven, zoals het schitterende zonlicht de duisternis verdrijft. Ik smeek U mijn verstand rustig en helder te maken.”

Vertaling 2:   
“Door alle lagen van ervaring heen is ‘Dat’ de ware aard die het bestaan verlicht, het allerhoogste Ene. Moge alle wezens door subtiele en meditatieve intelligentie de verheven schittering van verlicht bewustzijn gewaarworden.”

Samen weer van donker naar licht gaan… Op donderdagavond 24 augustus komt Carla Ham (www.soham.nu) in onze groepsruimte een workshop geven over de Gayatri Mantra. Je hoort meer over de achtergrond (de vele verhalen, vertalingen en de connectie met de godin Gayatri). En de daarna gaan we de mantra 45-60 minuten zingen. We sluiten daarna samen af.

Datum: Donderdag 24 augustus
Tijd: 19:30-21:30 uur
Kosten: € 15,- contant

Aanmelden met een mail naar tineke@niemandiseeneiland.nl of app naar 06-16567020.