OVER TINEKE KREKELS
Ik ben Tineke Krekels, geboren in 1977 en woonachtig in de Kempen (NL). In 2011 heb ik Niemand is een eiland opgericht, een centrum voor energetische ontwikkeling in Eindhoven. Ik ben energetisch therapeut, reikimaster/teacher en geef opleidingen over energetische ontwikkeling.

Iets over mijn achtergrond.
In 2000 ben ik afgestudeerd als dans-agoog aan de HBO Culturele en Maatschappelijke Vorming in Nijmegen. Vanwege mijn al vroeg gewekte interesse (en mijn gevoeligheid) in de wisselwerking tussen lichaam en geest, ben ik naast mijn reguliere hbo-studie verschillende cursussen, trainingen en trajecten gaan volgen op het gebied van energiewerk. Denk hierbij aan: touch for health, intuïtieve ontwikkeling, handoplegging, reiki, visualisatie, yoga, chakraleer, contact met engelen en deva’s, bloesemtherapie, vedische filosofie/techniek en vipassana-meditatie.
Deze (zelf)studie op spiritueel/energetische vlak heeft nooit stil gestaan. Eind twintiger jaren ben ik gedoken in de grote wereldreligies (voornamelijk gnostiek & esoterisch christendom tot op heden) en oosterse stromingen, zoals het boeddhisme, taoïsme, soefisme en hindoeïsme. In deze zoektocht had yoga me in 2006 geraakt en ik ben me gaan verdiepen d.m.v. cursussen en opleidingen in deze materie. Mijn interesse lag toen al voornamelijk bij het energetische en therapeutische aspect van yoga. Vanuit deze achtergrond heb ik 7 jaar yogalessen gegeven.

Vanaf mijn afstuderen in 2000 tot 2011 heb ik gewerkt (in loondienst en als zzp’er) met kinderen, jongeren en volwassenen in groepen en individueel. Zowel de ‘gewone’ doelgroepen als de doelgroepen met bijzondere eigenschappen zaten in mijn repertoire. Ik gaf trainingen, langdurige begeleiding, creatieve/spirituele workshops en individuele coaching binnen het sociaal cultureel werk, onderwijs en pgb-begeleiding. 

Blijven leren en verdiepen.
Zoals je hebt kunnen lezen hierboven, ben ik vanaf mijn 18e bezig met het energetische, het spirituele. Langzaamaan merkte ik dat ik steeds meer de therapeutische kant op ging. Mijn gevoeligheid (voelend en horend) en mijn ‘kriebelende’ handen maakten dat ik in 2011 (als jonge dertiger) twee reiki-cursussen ben gaan volgen en uiteindelijk ook reikimaster/teacher ben geworden. In 2012 startte ik met de 4-jarige opleiding tot energetisch therapeut. Hier heb ik mijn kennis van chakra-psychologie en kosmische kennis nog verder verdiept. Daarnaast volg ik (nog steeds) met regelmaat bijscholingen op het gebied van energiewerk, haptonomie, craniosacraaltherapie, hyperbolische afbouw psychopharma, emotioneel lichaamswerk, anatomie/fysiologie/psychosomatiek, emdr, traumatherapie en paranormale therapie.

Niemand is een eiland.
In 2011 is Niemand is een eiland geboren. Ik ben begonnen met het geven van reiki-consults. Na een half jaartje is het geven van yogalessen er bijgekomen. En weer een half jaar verder ben ik ook chakratherapie en healing gaan geven. Een paar jaar later zijn de yoga- en meditatielessen weer uit mijn repertoire verdwenen en
is Niemand is een eiland gegroeid naar een plek voor energetische therapie, cursussen rondom energiewerk (reiki & chakra’s) en jaaropleidingen energetische ontwikkeling. In alle activiteiten staat het individuele bewustwordingsproces en (zelf)helingsproces van de cliënt/cursist voorop.