T-biografieOVER TINEKE KREKELS
Ik ben Tineke Krekels, geboren in 1977. Ik kom oorspronkelijk uit de Kempen en ben woonachtig in Eindhoven.  In 2011 heb ik Niemand is een eiland opgericht, een centrum voor energetische ontwikkeling. Ik ben energetisch therapeut, reikimaster en geef workshops/cursussen (yoga en meditatie).

Iets over mijn achtergrond.
In 2000 ben ik afgestudeerd als dans-agoog aan de HBO Culturele en Maatschappelijke Vorming in Nijmegen. Vanwege mijn al vroeg gewekte interesse (en mijn gevoeligheid) in de wisselwerking tussen lichaam en geest, ben ik naast mijn reguliere hbo-studie verschillende cursussen, trainingen en trajecten gaan volgen het gebied van energiewerk. Denk hierbij aan: touch for health, intuïtieve ontwikkeling, handoplegging, reiki, visualisatie, yoga, chakraleer, contact met engelen en deva’s, bloesemtherapie, vedische filosofie/techniek en vipassana-meditatie.
Deze (zelf)studie op spiritueel/energetische vlak heeft nooit stil gestaan. Eind twintiger jaren ben ik gedoken in wereldreligies en oosterse stromingen, zoals het boeddhisme, taoïsme, soefisme en hindoeïsme. In deze zoektocht heeft de yoga me in 2006 geraakt en ik ben me gaan verdiepen d.m.v. cursussen en opleidingen in deze materie. Mijn interesse lag toen al voornamelijk bij het energetische en therapeutische aspect van yoga.

Vanaf mijn afstuderen in 2000 tot 2013 heb ik gewerkt (in loondienst en als zzp’er) met kinderen, jongeren en volwassenen, in groepen en individueel, in de vorm van trainingen en creatieve/spirituele workshops binnen het sociaal cultureel werk, onderwijs en pgb-begeleiding. Daarnaast heb ik van 2008 tot 2012 een locatietheatergroep in Antwerpen geleid die intiem caravantheater maakte met een sociaal/spirituele inslag.

Blijven leren en verdiepen.
Vanaf mijn 18e ben ik bezig met het energetische, het spirituele. Langzaamaan merkte ik dat ik steeds meer de therapeutische kant op ging. Mijn gevoeligheid (voelend en horend) en mijn “kriebelende” handen maakten dat ik in 2011 (als jonge dertiger) twee reiki-cursussen ben gaan volgen en uiteindelijk ook Reikimaster ben geworden. In 2012 startte ik de 4-jarige opleiding tot energetisch therapeut. Hier heb ik mijn kennis van chakra-psychologie en kosmische kennis nog verder verdiept. Daarnaast volg ik met regelmaat bijscholingen op het gebied van energiewerk, haptonomie, craniosacraaltherapie, emotioneel lichaamswerk en anatomie/fysiologie/psychosomatiek.

Niemand is een eiland.
In 2011 is Niemand is een eiland geboren. Ik ben begonnen met het geven van reiki-consults. Na een half jaartje is het geven van yogalessen er bijgekomen. En weer een half jaar verder ben ik ook chakratherapie gaan geven. Eind 2013 ben ik me honderd procent gaan wijden aan Niemand is een eiland
Ondertussen is het gegroeid naar een plek voor energetische therapie, cursussen rondom energiewerk (reiki & chakra’s) en therapeutische yogalessen workshops. Waarbij het individuele bewustwordingsproces en (zelf)helingsproces van de cliënt/cursist voorop staat.