WAT IS REIKI?

Bij Niemand is een eiland kun je ook reikicursussen volgen. Sinds mei 2016 heeft Tineke Krekels haar master & teachergraad (volgens Usui-stroming) en mag ze andere mensen inwijden en opleiden in het werken met reiki.

Reiki is een eeuwenoude methode op het gebied van werken met energie. Begin 20e eeuw is deze methode opnieuw ontdekt door de Japanner Mikao Usui. Het Japanse woord reiki betekent ‘universele energie’. Rei betekent ‘universeel’ en ki betekent ‘energie’. Het is een methode om energie op te nemen uit het energieveld om ons heen en te kunnen gebruiken voor jezelf of anderen.

Reiki kent 3 graden en deze kun je verkrijgen door inwijdingen (initiaties). Deze laatste zorgen er als het ware voor dat je ‘antenne’ weer rechtop gezet wordt en jouw aansluiting op het energieveld in orde is. De energie (chi, ki of prana genoemd) wordt door middel van handoplegging overgebracht en je leert in de cursussen verschillende handposities.

De eerste graad richt zich op het meest fysieke niveau. Je leert je eigen lichaam en dat van anderen via de handposities te behandelen. De tweede graad richt zich op het emotionele en mentale niveau. Hier leer je een aantal symbolen die je helpen om op afstand te behandelen. Als je ingewijd bent in de derde graad, dan ben je reikimaster/reikiteacher. Dit geeft je de mogelijkheid anderen op te leiden en in te wijden in reiki.

De beginners- en de gevorderden cursussen worden gegeven door Diana Smit, Petra Nijman en Tineke Krekels. Tineke zal hierbij het theoriegedeelte op haar nemen en ze wijdt alle cursisten in. Diana en Petra begeleiden het oefengedeelte van de lessen. Dit betekent (heel luxueus) dat de cursisten door 3 master/teachers worden opgeleid en begeleid!

Op de pagina’s Reiki 1, Reiki 2, lees je meer over de verschillende cursussen. Ook bieden we regelmatig reiki oefenmomenten aan. Hou hiervoor de agenda, social media en de nieuwsbrief in de gaten.